2020-03-06 106 浏览
今日我哋去咗时代广场麟艺馆饮茶,呢间中菜餐厅有好多花胶嘅食材,非常吸引,所以决定带妈咪去试吓佢哋而家有个午市优惠套餐,有即烧无花果天下第一猪同埋鲍汁花胶捞饭,加埋套餐价只系$88 ,真系抵到烂呢个天下第一猪真系好特别,系现场师傅即叫即烧,所以表皮特别香脆,其实一入门口左手边已经见到有落地玻璃可以欣赏师傅烧猪的功架另外呢个鲍鱼汁花胶捞饭亦都非常入味,而且花胶滋润养颜另外我哋仲叫咗两只原只鲍鱼花胶挞,大大只嘅鲍鱼放咗喺松脆嘅饼挞上面,一口食落肚,零泻满足最后上枱嘅系蜜汁迷你叉烧包同埋迷你花胶糯米鸡,叉烧包一咬落去非常juicy多汁,而糯米鸡酿左花胶喺入边,好鲜甜!甜品方面唔可以天山雪枣无花果炖花胶,,冬天一定要叫返一个炖花胶,而且里面好足料,系呢一餐午餐完美嘅总结

另外呢个鲍鱼汁花胶捞饭亦都非常入味,而且花胶滋润养颜

• 鲍汁花胶捞饭
  • 原只鲍鱼花胶挞