每一次同屋企人嘅gathering都系离唔开食嘢😂当然今次都唔少得又系食嘢啦寻日同屋企人出咗尖沙咀,行过金巴利道经过上次去食嘅拉面舖,几乎成条街嘅餐厅都食过晒😂跟住就行前少少去天文台道𠮶边睇下有冇啲咩新餐厅或者靓嘢落到去斜路仔,见到五矿大厦有间酒楼叫做新竹园轩,就行上去睇下,佢门口写住“中产价钱富豪级数”我就知道我一定要入去一探究竟😗上到去发现佢嘅装修都几好,真系有啲感觉呢间酒楼唔会太多人,环境都好清净,加上啲侍应都几有礼貌。部长过嚟同我哋介绍而家芝士虾球伊面做紧特价只系98蚊,作为一个顶级嘅芝士控我就梗系gogogo!🦐芝士大虾伊面唔好睇少佢只系98蚊,足足有六只,系六大只大虾!伊面上面嘅芝士瀑布,一拎起系可以拉丝嘅🥰大虾爽口弹牙,伊面煮得恰到好处,配上拉丝嘅芝士,呢样嘢已经令值得令我返转头👍🦐烧卖王虾肉爽口弹牙!配上师傅手切嘅猪肉,每一啖都有肉汁,虾嘅爽滑加上烟韧嘅猪肉,口感对比鲜明🥟茶王叉烧包呢个嘅叉烧包系行怀旧路线,感觉上系细个食到酱料满满𠮶种叉烧包🥰里面嘅叉烧粒有肥有瘦爽爽弹弹👍🍮香芒布丁喺我细个𠮶阵,跟阿爷阿嫲去饮茶最期待嘅就系食芒果布丁!加埋花奶啲童年回忆返晒嚟🥰有咩开心
上到去发现佢嘅装修都几好,真系有啲感觉
呢间酒楼唔会太多人,环境都好清净,加上啲侍应都几有礼貌。
部长过嚟同我哋介绍而家芝士虾球伊面做紧特价只系98蚊,
作为一个顶级嘅芝士控我就梗系gogogo!

🦐芝士大虾伊面
唔好睇少佢只系98蚊,足足有六只,系六大只大虾!
伊面上面嘅芝士瀑布,一拎起系可以拉丝嘅🥰

🦐烧卖王

🥟茶王叉烧包
里面嘅叉烧粒有肥有瘦爽爽弹弹👍

🍮香芒布丁
喺我细个𠮶阵,跟阿爷阿嫲去饮茶最期待嘅就系食芒果布丁!
加埋花奶啲童年回忆返晒嚟🥰
有咩开心得过,食完一餐饭会有甜品食?

点解会话呢度嘅侍应生都好亲切?
因为系十二点几嘅时候,部长过嚟同我讲:如果你哋十二点半前埋单仲可以有早茶优惠㖞!
咁我哋就梗系快快埋单再去行街啦!
原来佢哋唔止十二点半前埋单优惠,如果想叹茶嘅仲可以下午茶过嚟有85折优惠㗎!

同埋记得食下佢哋提供嘅茶芥𠮶碟xo酱同埋花生呀!佢哋嘅xo酱真系好食到想拎返屋企炒菜
唔知佢哋第日会唔会提供埋咖啡奶茶呢个选择呢?
相信唔少人去饮茶嘅时候都钟意饮埋咖啡奶茶

• 芝士大虾伊面