2014-12-31
之前黎食过, 对佢嘅酒糟鸭肝念念不忘 , 趁住小妹生日+Christmas就再黎食过啦 酒糟鸭肝$98雪冻咗好似牛油咁, 又有鸭嘅甘香, 夹一片青瓜, 减轻油腻感, 绝对令你食过番寻味雕皇醉鸡$75一般啦, 骨多咗啲, 唔够食 梁溪小鱼$98炸得干咗少少, 食落唔够新鲜, 唔多扺食(´・_・`)陪碟嘅脆米吸咗炸鱼嘅湿气, 都变得淋咗食唔好食镇江肴肉$60肴肉切成花形, 夹起望落晶莹通透, 味道都唔错鲜肉锅贴$42有小心烫口嘅贴心提示 , 打栋夹起尖端向下, 咬嘅时候肉汁流返落碗里面, 肉汁真系好多如果唔系咁食, 坐隔离个个就可能会中「箭」喇 葱油大饼$32好有葱香味, 远啲都闻到, 个饼好新鲜煎得几好, 唔错淮扬灌汤小笼包$42普普通通啦, 汤汁唔多萝卜眉毛酥饼$38睇相几大粒, 实物黎到好细粒 萝卜丝粗得黎唔淋, 虽然个酥饼手工好靓, 但整体黎讲就差啲生煎包$42年糕红烧肉$118年糕都几入味, 红烧肉食下又一旧食下又一旧! 就咁食好过𩠌饭 *睇返张单先知头盘个几粒生果每位收$10, 三位同四位个份量都一样, 觉得唔系咁抵 **粉红色菊花造型嘅冷盘一枝独秀要早一日订*
雪冻咗好似牛油咁, 又有鸭嘅甘香, 夹一片青瓜, 减轻油腻感, 绝对令你食过番寻味 雕皇醉鸡$75
一般啦, 骨多咗啲, 唔够食 梁溪小鱼
炸得干咗少少, 食落唔够新鲜, 唔多扺食(´・_・`)
陪碟嘅脆米吸咗炸鱼嘅湿气, 都变得淋咗食唔好食 镇江肴肉$60
肴肉切成花形, 夹起望落晶莹通透, 味道都唔错 鲜肉锅贴$42
好有葱香味, 远啲都闻到, 个饼好新鲜煎得几好, 唔错 淮扬灌汤小笼包$42
普普通通啦, 汤汁唔多 萝卜眉毛酥饼$38
睇相几大粒, 实物黎到好细粒 萝卜丝粗得黎唔淋, 虽然个酥饼手工好靓, 但整体黎讲就差啲 生煎包$42 年糕红烧肉$118
**粉红色菊花造型嘅冷盘一枝独秀要早一日订**