2017-09-22 164 浏览
夜晚同朋友在旺角行街,行到累了想坐下,但又不想吃正餐。记得旺角东附近有几间酒吧,就过来试下。酒吧面积不大,但装修设计精致有格调。而且店内播放柔和既英文歌,非常适合与朋友来谈心A_A店内主要卖手工啤酒,出面好少可以买到,唔再系千篇一律既166x或者蓝x啤酒。至于咩系手工啤酒呢,就等GOOGLE大神黎答你:「手工啤酒直接翻译自Craft Beer,是指一种产量有限,只用新鲜及特定品种啤酒花、百分百小麦大麦及独有酵母制作,香气味道非常浓郁,款式口味奇多的啤酒。」如果平时有饮开酒,又或者想慢慢细味一杯酒既质感,相信你会爱上手工啤。店内有成18款主打啤酒,我同朋友并唔系成日饮,所以十五十六唔知叫咩好。店员都好好服务咁问我地平时中意饮开咩口味,然后介绍岩我地口味既酒。不过就算唔饮酒,佢都有non-alcoholic既饮品任君选择。净饮酒太dry,当然要加返d小食。呢度既小食非常适合食肉兽,有鸡有猪有牛,送酒一流(单押X1)。Original Cider($78)经过店员介绍,我决定饮Original Cider。佢d酒有分200ml 同400ml,我同朋友有排吹,当然要400ml!400ml都几大
酒吧面积不大,但装修设计精致有格调。
而且店内播放柔和既英文歌,非常适合与朋友来谈心A_A

至于咩系手工啤酒呢,就等GOOGLE大神黎答你:

净饮酒太dry,当然要加返d小食。

Original Cider

Original Cider($78)
经过店员介绍,我决定饮Original Cider。
400ml都几大杯,够饮成晚哈哈。
杯酒其实饮落有d似apple cider,但比apple cider多左份清甜,饮落好爽口。
平时既apple cider更似汽水,而个偏向酒既质感,饮得到果香。

慢煮谷饲猪扒配青苹果酱
慢煮谷饲猪扒配青苹果酱($83)
同朋友都系中意食肉送酒,简直一流享受。
呢款猪扒调味几特别,味道清淡,唔似平时食既猪扒会好咸,但有一阵烤过既香味。
配上青苹果酱一样清清地甜甜地,完全冇食肉既肥腻口感。

脆香鸡翼加旧青柠吗?
脆香鸡翼加旧青柠吗?($63)
见到餐牌真系笑左,「加旧青柠吗?」系问题黎?
鸡翼超级香脆,应该系新鲜炸起。鸡肉嫩滑,惹味。
唯一美中不足既系只有四旧有d贵...

btw 呢度既侍应都几好倾,就算一个人黎饮都唔怕闷哈哈哈哈哈哈。
$150 (宵夜)
Original Cider
脆香鸡翼加旧青柠吗?