2009-12-27 10 浏览
住左元朗廿年,但都唔知呢间野原来咁出名,之前听到王苑之讲好好食,所以一直都想试下,但佢开工时间同我返工时间撞到正一正,搞到今日先可以试到。今日天落几大雨,去到门口老细已经开门问食咩,因为我系外卖,只可以o系门口等,我叫左一个醉鸡猪米,等左五分几钟终于到我,于是急步返到屋企开餐。先讲讲包装,醉鸡连酒放入一个细盒,一开盖已经有好香酒味,另陫猪扖同米粉就放埋一齐,睇苫就无咩分别。首先我系俾我老巴先试下,因为佢做左粤菜厨师都三十几年,评价点都中肯d,佢食左够醉鸡,讲左一句「都唔错」,咁一定唔差得好边。醉鸡今次系鸡脾肉,食落口酒好香,酒味就少少甜,鸡亦都好滑,再试下d猪扖,唔知系咪浸左好耐.食落去感觉唔系话好干身,可能系我个人唔系太好猪扖,个米粉就同出面普通查餐厅无咩分别。总体黎讲,最可取都系得个醉鸡,另外既就可有可冇,三十蚊食到咁既质素都几抵,值得再去。
2009-12-27
  • 醉鸡