2022-04-24 1114 浏览
.偶尔慢活一下…呢间cafe系北角汇既G/F,向住公园同码头方向,入面装修都系以简洁白色为主,有bar枱、梳化位,座位之间都有适当既距离,其实都几岩假日黎chill一chill,不过系繁忙时段既用餐时间只有90分钟。我地都系偶然经过想揾地方坐一坐休息下,误打误撞先发现原来呢间cafe我之前有bookmarked过☺️因为我地黎之前食左一个quick lunch,想饮啲茶消滞,叫左一杯Citrus autumn tea,另外见到采用顶级麦烧酌制作既tiramisu,当然要试试啦!Citrus autumn tea ($52)我几钟意只杯,拱形花边好靓,成杯都好多茶叶,加有少少柑橘皮,茶香略嫌欠缺左啲,茶味亦唔突出。Definitely not to share tiramisu 2.0 ($68)(采用130年历史宫崎县黑木本店制作的顶级麦烧酌,中中乃是百年孤独的原酒)睇落都觉得好特别会好好食😋Cream打得好smooth,食落有甘甜既味道,甜既比例少啲,我系钟意呢个比例,可能因为落左烧酌既关系,食完喉咙有种少少兴既感觉,就好似饮完酒个种感觉。好特别既tiramisu,值得黎试一下。.味道
偶尔慢活一下…

Citrus autumn tea ($52)
Citrus  autumn  tea
Citrus  autumn  tea

味道 ★ ★ ★ ★ ☆
环境 ★ ★ ★ ★ ☆
服务 ★ ★ ★ ★ ☆
价钱 ★ ★ ★ ☆ ☆

Tiramisu
  • Definitely not to share tiramisu