返左成日工,紧系揾个地方放松下啦。今次同朋友去The Madhouse试下手工啤酒。依次系我地系第一次饮手工啤。佢地用左其中一个啤酒材料--hops 黎做logo,好可爱呀!)                        系出面望入去,灯光昏暗,气氛非常适合饮酒放松。一坐低,就有职员拎个menu过黎。有menu紧系第一时间睇左手酒啤酒个页先啦,依个系我地黎嘅目的。一打开个menu,哇,有成18款手工啤酒!虽然menu有哂描述,但对于我地第一次饮手工啤酒嘅人黎讲,真系唔识简。好彩个职员系我地隔离比啲意见我地,问我地怕唔怕苦,怕苦可以简甜嘅。佢地真系极好服务同态度,我地简手工啤都阻左个职员一段时间。我地最后总共嗌左四杯手工啤,分别系2、6、7、16号。左7 The Pale Armadillo 橙味嘅果味较重 饮完之后有回甘 值得慢慢品尝右2 Feijoa Cider 味道较清香 比较适合一啲唔钟意啤酒苦味嘅人左6 Super Saison 依杯比较清香 较酸右16 Lady Guava 闻落好香果味 但饮嘅时间反而比较苦 有一种反差牛肚落左些少麻油,麻油味道好香,送啤酒一流!鸡翼应该系

左6 Super Saison 依杯比较清香 较酸

牛肚落左些少麻油,麻油味道好香,送啤酒一流!
鸡翼应该系新鲜炸起,一食落口好香脆,入面嘅鸡肉好嫩滑,名符其实嘅外脆内软,最好趁热食左佢。
重点黎啦,依个系烟熏BB猪肋骨,佢个香料系自家制架!佢个香料入口有些少辣,之后就有种香甜味。入面啲肉都系好香嫩,同香料系绝配呀!
可惜我地第二朝都要返工,如果唔系一定会留低更耐,嗌唔同嘅野食同手工啤。我有时间嘅话会再去多次,饮唔同嘅手工啤。