绝对系一见到张相就要BOOK位嗁程度!我唔伙一个中意食打边炉呀、放题果类既人,但见到呢个酥皮加鸡煲真系冇得输!店员虽说酥皮要等15分钟左右,但其实好快就上菜,叫左小辣,食开谭仔小辣既人表示唔辣,不过够香,刚刚好,都唔好叫太辣喇如果唔系食唔到鸡味。鸡既份量都多既,我地2个人食,食完D鸡仲想加个乌冬入去,因为酥皮有奶香,佢入面仲有芝士,拉丝既画面实在太美好!个汁同酥皮好夹,食完又好想再食!我地仲叫左个沙嗲汁打边炉,$398 set包基本美国大牛同一个海鲜拼盘,哇全部都好新鲜同大只,样样齐架,特别系个扇贝好甜好软~牛肉盘既部位样样有D。最中意都系牛肩位置,软滑之余又不失牛味,不过就算系封门柳部位都唔会太难咬,成碟其实都几满意!因为佢系菜类任食,系咁拎最爱既娃娃菜同莴笋!都仲有好多选择,全部都几新鲜,因为我最唔中意去任食就系因为好多都好污糟,但呢间完全唔会,所有野都好干净。个沙嗲汤底越煮越浓,最后我地放左个公仔面入去,配几块牛肉,就系自制既沙嗲牛肉面!哈哈哈,好好好好食!不过之后一定要饮多D水,因为都几浓味喔~顺带一提,佢仲有小小熟食,同埋有成包宽粉可以拎,不过因为我地太饱所以冇拎,下次黎食辣

麻辣芝士鸡煲

个汁同酥皮好夹,食完又好想再食!

牛肉盘既部位样样有D。

沙嗲汤底

顺带一提,佢仲有小小熟食,同埋有成包宽粉可以拎,不过因为我地太饱所以冇拎,下次黎食辣鱼可以食够佢~
沙嗲汤底
  • 原创酥皮麻辣芝士鸡煲