2020-09-22 703 浏览
搬左新店终于黎食啦 店面几大 平日一点半黎到 都等左35分钟先入到 (建议大家可以试下两点黎食 条队好似会短啲 不过3点就会落场架啦) 本身好想食焢肉便当 但原来系期间限定 当日就食唔到啦每个便当会有五款精选配菜 附$25高山茶或养生汤 亦可补差价升级饮料▪️古早味手工卤肉便当 $62呢个便当 真系满足到超钟意食𩠌既我 𩠌同饭既比例差唔多一比一当日五个配菜为 蒜香菜心 香辣炒冬粉 云耳炒野菌 溏心蛋 本日凉菜好钟意佢有菜 令我既饮食好似均衡返小小溏心蛋 生熟程度啱啱好 几流心富蛋香 不过感觉上就无乜调味加上香辣炒冬粉 同爽口厚切咸菜 酸酸辣辣 开胃惹味卤肉有肥有瘦 肥膏有点入口即融 味道偏甜 似曾相识 劲似平时食开既猪肉干底下既米饭渗有唔少酱汁 所以整体食落一啲都唔干 味道口感都好丰富⁣⁣⁣⁣⁣▪️那个卤排骨便当 $66便当除左卤排骨 配料同卤肉便当既都一样个人认为真系好似台湾版既韩式拌饭 尤其是有辣既冬粉 (完美取代泡菜粉丝) 同埋菜 (好似芝麻菠菜) 所以我会话佢系台式拌饭卤排骨份量十足 成个碗咁大块 卤得入味甜甜地 外皮非常酥脆 肉质唔柴 边边有入口即融既肥膏 推介!▪️爱文芒果花坛绿

本身好想食焢肉便当 但原来系期间限定 当日就食唔到啦

▪️那个卤排骨便当 $66
那个卤排骨便当
便当除左卤排骨 配料同卤肉便当既都一样

▪️爱文芒果花坛绿茶 少糖 +$10
初初入口系芒果既香气 留齿有绿茶清香 少糖岩岩好 唔太甜腻之余 仲几清新解腻
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⠀⠀

整体而言 份量十足 食落好有台湾既味道 真心排都值得 回头率极高 重点系店员们都好nice