新开嘅日系吃茶店,纯白色同木系设计,俾人简洁舒服嘅感觉😌 除咗三款主要𝘉𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘮𝘦𝘯𝘶外,仲有细份量嘅吐司轻食🍞 而最惊喜系饮品选择多,部分仲好创新👍🏻😎《 焙茶奶酥酱烤多士 》 $42 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟多士香脆,切开酥化嘅焙茶奶酥,味道唔会好甜,反而有几分茶味😋 旁边有来自台湾嘅百花蜜🍯 用嚟中和乳酪嘅酸,亦更突出百花蜜嘅鲜甜,好温和☺️ 迷你𝘉𝘳𝘰𝘸𝘯𝘪𝘦外层焦脆,内里都系比较实嘅口感,好浓朱古力🍫《 牛油果烟三文鱼炒蛋 》$88 4.5 / 5卖相满分,色彩缤纷😋 炒蛋嫩滑得黎未到水汪汪~牛油果好𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺🤤 烟三文鱼都颇厚同大块👍🏻 而多士做得最出色,面头涂上应该都系百花蜜,又甜又脆,烤得好好,包边最好食👍🏻《 𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘛𝘰𝘯𝘪𝘤 》$46 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟再次用上百花蜜,冇谂过浓稠嘅蜜糖加入𝘛𝘰𝘯𝘪𝘤会咁透心凉😌 好有夏日嘅感觉,好清新😋《 𝘐𝘤𝘦 𝘋𝘳𝘪𝘱 》 $80 3 / 5入口微酸,反而唔系好饮到冰滴咖啡独有嘅芳香🥺 但写有「香港」嘅渠盖杯垫好亮眼,好想买左佢😂整体虽然食材唔花巧,但反而味道天然,配搭更显功架👍🏻 有种回家的感觉😎———
新开嘅日系吃茶店,纯白色同木系设计,俾人简洁舒服嘅感觉😌

《 焙茶奶酥酱烤多士 》 $42 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟

《 牛油果烟三文鱼炒蛋 》$88 4.5 / 5