酥香满满 甜而不腻 芒果法式拿破仑~~~收工肚仔饿 听日Wfh 就去公司附近嘅呢一间面包舖买面包for听日早餐。~~~店铺面包选择颇多,一进门口就被七彩缤纷嘅蛋糕所吸引,谂起母亲节仲未买蛋糕同妈咪庆祝一番,就决定顺便买埋等妈咪开心下。~~~经过一番挣扎最后拣选咗葵花籽德国黑麦包“Sunflower Seed Dark Rye Bread“($62)同埋芒果法式拿破仑“Mango Fleur“($308)~~~葵花籽德国黑麦包质感极其扎实,望落去几乎见唔到任何空隙,超级饱肚,细细件就可以饱几个钟,几啱减肥食。食落去咸咸地,同平时食嘅麦包几唔同,上面满布葵花籽,好健康咁。🍞~~~虽然黑麦包健康,不过中意食肥野嘅我都系爱芒果法式拿破仑,五层crispy puff pastry加上酸香果香满满嘅柔软忌廉,仲有新鲜芒果,口感酥脆,甜而不腻,一家人食得满足。🥭~~~Homebake 中环皇后大道中33-33A号万邦行地下B号舖
酥香满满 甜而不腻 芒果法式拿破仑
经过一番挣扎最后拣选咗葵花籽德国黑麦包