2024-09-04
元朗新开dough bros,一直见呢间酸种pizza 有好多支持者,食物种类唔多但都有唔少分店,今次既然开到嚟元朗,当然要试试。开张左几日终于系平日晚上6点零见到人流少返d,就决定一试。dough bros 自己有网上下单后取货网站,但早两日试过去到最后俾唔到钱,先发觉原来外卖平台app 落单自取有折,仲平过walkin !落单后等15分钟就有得拎!衬新鲜d 糖又未溶就食左冬甩先,睇住佢即叫即油浸炸热,再吱酱入去。少少带酸既酱同肉桂糖味道上都几夹,肉桂糖令我觉得有食紧churros 既感觉。冬甩本体都软熟有弹性,亦唔会有油腻感,好食!之后呢个得8粒既小包,焗到个面少㶶但香脆亦意外地好食!蒜油好重,但因为细细粒,又香口关系,都系食到最后一粒先觉得油腻。同样系酸种关系,都系非常松软有咬口。Pizza 批边口感更有韧性,配埋送既招牌香草蒜蓉酱,真系会食唔停口。但个批本身都几薄,酱都厚身,加埋芝士都几多料,好快就会令pizza 批底湿左,唔脆之余仲湿湿影响口感。所以几样比较起上黎,就觉得pizza冇咁好食。下次可以试埋鸡翼,再试其他味既冬甩!
落单后等15分钟就有得拎!
下次可以试埋鸡翼,再试其他味既冬甩!