喺附近返完学就去葵芳睇吓有咩食,友人话有间食鸡煲好得👍🏻,我听到都打个突,原来葵芳都有鸡煲食,番咗几年学都冇听过🥴佢就喺葵广天桥落去旧区𠮶度,正正喺出口位置,下面有间大家乐,都相当易去😉每个时段都有唔同价钱,如果可以18:30前离座,只系收$118咋😍😍,不过我地食$158,都正常价位,差$40,但就食得舒舒服服😌店舖都颇为大,但我走𠮶阵都已经坐满咁济,所以bk定枱好啲😀佢除咗有得食鸡之外,仲有烤鱼拣🤭虽然我地嚟呢到系因为鸡煲,但烤鱼又比较少地方有得食,所以最后决定食酸菜烤鱼㶽😬食食吓发现原来鸡煲可以加鸡食😭🤫呢啲就自己取舍拣完个煲就可以出去拎小食,我最钟意食就系佢个泡椒鸡脚,冇坊间咁辣😛,啱啱好,而且佢仲斩咗件,方便进食😝条鱼就送到嚟,真系好大条😯鱼皮烤好哂,而且啲香料喺哂上面,无论就咁食定连埋啲鱼肉一齐食,都系咁正🤤条鱼基本都系得一条大骨,唔怕哽亲,可以尽情咁食👍🏻啲酸菜汤底有少少甜,食多少少辣都可以顶得顺😝火锅配料系自助既,都基本上齐哂一般想食既食物,厨师肠丶牛柏叶丶鱿鱼应有尽有~啲肉类就要tick纸先有,我觉得最好食既安格斯肥牛同特级猪豚肉只会喺正价时段供应,所以我下次嚟都一定

啲肉类就要tick纸先有,我觉得最好食既安格斯肥牛同特级猪豚肉只会喺正价时段供应,所以我下次嚟都一定食番正价时段🥴安格斯肥牛雪花够哂,入口即融咁济,食咗几round先够🤤🐷豚片,比较薄身,少肥,但肉味出啲,确系值得食🤑🤑

最后仲有腐竹糖水(低糖)食,低糖非常好,饮落清爽,啲黄豆味够出👍🏻,

其实我仲有好多野都可以讲,不过唔继续讲😳自己睇相啦🥴🥴嚟葵芳,绝对值得一食㗎🥳🥳🥳选择多到食几次都唔会厌🤩🤩