2021-07-07
今日放工去咗大围果头,咁啱打算返屋企嘅时候,收到老公电话话想去食酸菜鱼,我就即刻谂起喺大围有间好出名食酸菜鱼既渔品酸菜鱼火锅放题~~等埋老公后我地就即刻上去攞位,等咗十几分钟就有位了,入到去成间铺都香喷喷既鱼味,十分醒神!我地叫咗一个烤匠亚拉卡二人餐,里面包括咗好几款野食,有烤原条沙巴龙趸,烤鱼有几款汤汁可以选择,香辣味,酸菜味,蕃茄味,我地择咗酸菜味。。。。。沙巴龙趸很大条!!应该也有斤半重!锅内其他配菜吸收酸菜的汤汁,十分美味。沙巴龙趸肉质爽实, 淡淡鱼味渗出,肉厚,非常之正!!!仲有黄金炸鱼皮,咔嚓咔嚓⋯⋯开始食之前一定要食一口炸鱼皮,炸鱼皮发出清脆声音,越食越想食。。。跟住就系响铃,响铃非常巨大,脆口程度爆灯,几乎是放入汤中就软掉,十分新鲜。另外两杯饮品非常特别同大杯,就系红柚荔枝梳打同蓝柑白桃梳打!!非常好味难忘既一晚,下次再战😆
非常好味难忘既一晚,下次再战😆