上个post NANA就带大家食左川菜!咁好食就唔好停啦今次食埋酸菜鱼同片皮鸭😍仲有小龙包!呢间稻成其实NANA都食过唔止一次!每次都捧住个肚走🤰🏻-稻成酸菜鱼 $238连稻成自己都讲「好食 不止酸菜鱼」就知佢地对自己既酸菜鱼几有信心!的确!名不虚传💁🏻‍♀️都真系好唔错既 首先讲下啲鱼 鱼块够滑 完全无骨(酸菜鱼冇骨好重要 可以啖啖肉!)而且唔会有腥味!然后个汤唔会过酸亦唔会过咸 辣度可以自己拣(啱晒食唔到辣既宝宝😍)酸菜芽菜金菇等配菜够多 食到底仲有可以不断夹!唯独一样不足系入面冇薯粉/水晶粉底 连加钱都冇得加 呢个位有啲失望🥲但整体来说 酸菜鱼好食必食之选!ps上枱时会有个蜡烛系底保持温度👍🏻👍🏻👍🏻-稻成皮片鸭 $208 (半只)边个钟意食片皮鸭既举手🙋🏻‍♀️因为稻成皮片鸭绝对可以满足钟意食片皮鸭既你!!鸭皮好薄好脆!!食落唔会觉得好腻 包埋落薄皮再加酱真系十级享受~☺️而鸭肉都会有!照顾到钟意食皮加肉既大家😍呢个真系十分推荐大家!!-炸银丝卷 $38睇落系咪好似炸馒头呢~错啦!佢系银丝卷 同馒头不同在于入面有一层层既丝卷 好重椰子味好香 出面好脆入面好软!NANA认为比炸馒头更好
稻成酸菜鱼 $238
稻成酸菜鱼

稻成皮片鸭 $208 (半只)

炸银丝卷 $38
睇落系咪好似炸馒头呢~错啦!佢系银丝卷 同馒头不同在于入面有一层层既丝卷 好重椰子味好香 出面好脆入面好软!NANA认为比炸馒头更好食🥰
炸银丝卷

稻成小龙包 $ 48
小龙包食上海菜/川菜就一定要叫架啦🤪呢个小龙包汤够多 味道亦不错 就同出面既小龙包一样 不过不失 想食都可以叫的😚
稻成小龙包

整体来讲我比稻成既评价都几高 除左觉得酸菜鱼入面可以有水晶粉之外 都冇咩好挑剔!服务态度都好不错👍🏻
2021-06-05
稻成酸菜鱼