2024-06-08 7 浏览
酸菜鱼条瘾久唔久就会发作,朋友介绍深水埗有间叫川大哥,除咗酸菜鱼出色,串烧都一样掂,今晚一于试吓呢度嘅酸菜鱼有几种鱼选择:鸭咀鱼、江豚鱼之类,但朋友话稳阵啲食番生鱼片。上枱见铺满咗芫茜已经好开心,滚一滚就开始食得,里面配料丰富,有芽菜,绍菜,大量嘅酸菜同鱼片。我哋拣咗中辣,开始食唔觉好辣就啱啦,因为呢类锅物系会愈滚愈辣嘅。鱼片滑溜,冇泥味,加埋配料一齐食,愈食愈过瘾跟煲一齐叫嘅手切牛,上枱肉色明亮,肥瘦分明,灼几秒就食得,牛肉味唔算好浓,但胜在够腍,咬落都有油香串烧叫咗拼盆唔洗烦,有两个价钱,我哋叫咗贵少少𠮶个,因为想食牛舌。拼盆另外仲有鸡中翼,肠仔,猪腩片同墨鱼丸,大部分正常发挥,但猪腩片就特别出色,烧到两面香脆,肥瘦相间比例啱啱好,有肉汁又有油脂香,正👍另一单点咗烧粟米,粟米表面加咗少少辣粉,特别惹味
酸菜鱼条瘾久唔久就会发作,朋友介绍深水埗有间叫川大哥,
除咗酸菜鱼出色,串烧都一样掂,今晚一于试吓

另一单点咗烧粟米,粟米表面加咗少少辣粉,特别惹味