2021-07-05 904 浏览
自问系香港都食过唔少酸菜鱼 呢间暂时都系食过最惹味 安排份量最得宜 环境最舒适嘅!🤍✾ 小份酸菜鱼🍲 (2-3人份hkd338) 加配金针菇 土豆片 腐竹 宽粉佢嘅汤底系比出面酸一点 但又唔会好过份 辣度岩岩好 而酸菜鱼份量多之余 每一块都有厚度 入口嫩滑无刺 酸菜方面都好好食🥺 好多人都觉得呢间系酸菜好食过鱼 而我就觉得两样一样咁好食(´͈ ᗨ `͈) 配料方面份量都足够 推介佢嘅宽粉好挂汤又烟韧✨✾ 雨露均沾🍡 (hkd48)感觉好似食紧炸年糕 烟烟韧韧 外脆内软 上面铺左一浸黄豆粉 再点啲酱汁又几夹 唔会太干 重点系好解辣🌶🤣另外不得不提环境 真系坐得好宽躺🦦 坐窗边位仲可以望到维港海景添 不过当日walk in所以就无得坐窗边啦🌃

✾ 雨露均沾🍡 (hkd48)