2024-12-17 57 浏览
讲起食辣鱼蛋,好多年前我嘅首选一定系厚福街川婆婆,辣得过瘾非常出色,麻辣烫都好出色!但系自从好多年前换咗人之后就少咗好多fans。所以我都好几年冇食过,然后发现依家原来观塘川婆婆有成三间!搞到我都好想去试吓可唔可以返返以前嘅水准。-药膳黄酒鸡汤米线🍜(加配左吊龙牛肉)汤头浓郁,带有淡淡的黄酒香气,鸡肉煮得入味。另外再加咗吊龙🐮🥩~仲以为专门食牛嘅边炉先会有,点知原来依度都有得加!同出边一样咁重牛味!而汤中添加的中药材如枸杞,好适合依家冬天暖暖佢!-酸菜鱼🐟比我想像中大碗劲多!$68嘅价钱,我觉得足够两个女仔食😂鱼嘅份量都几多,仲要真系冇骨嘅!我以为入边只系得宽粉,原来仲有芽菜,娃娃菜,海带丝同埋豆皮。酸菜鱼嚟讲呢一个汤底都算几辣!钟意食辣嘅朋友可以一试!不过略嫌如果多番少少酸味就可以更加提升风味-凉拌豆皮🍲因为我哋傻咗,冇留意清楚原来酸菜鱼入边都有豆皮😂重复叫左…好在佢嘅凉拌同我嘅酸菜鱼嘅味系唔同😂 呢个相对地系比较清爽,口感柔韧,搭配埋香醇的酱油、香油等等,味道清新可口。-饮品🥤佢啲嘢食加任何饮品都系加$8,我哋叫咗冻柠乐同埋冻菜蜜,冻柠乐仲可以拣zero👍🏽

-药膳黄酒鸡汤米线🍜(加配左吊龙牛肉)

-酸菜鱼🐟

-凉拌豆皮🍲