2023-03-01 121 浏览
前几排行开观塘啲工厂大厦🧐误打误撞去咗依间酸菜鱼专门店😆一出lift 门就见到😯佢门面嘅装修同deco都好正😗好有心机 因为我哋嗌得到都偏向多嘢 啲staff仲特登帮我哋搬多张枱过嚟😍超级贴心我哋今次嗌咗酸菜鱼同埋半只鸡秋意特色酸菜鱼 $198里面有齐晒木耳,豆卜,芽菜,薯粉,而份量亦都非常之足,食极都好似仲有咁 😂薯粉非常之烟靭同时亦都吸晒个酸菜鱼汤底😚佢嘅鱼嘅质地系非常爽口,食得出佢都几新鲜,而鱼皮都好脆😆唔似有啲舖头咁啲鱼冇鱼味👍瑶柱去骨贵妃鸡 $99因为同行嘅有人钟意食贵妃鸡,所以我哋嗌咗黎食😽冇谂过鸡肉可以咁嫩滑之余😯个皮依然保持到唔油仲要有少少弹🥺瑶柱亦都非常足,唔会过咸最贴心嘅位系冇骨😚可以啖啖都系肉本身以为会唔够食🥹所以嗌咗两碗饭($12),不过都有少少惊喜,冇谂过系煮得软硬适中嘅珍珠米饭🥰嘢饮方面,我哋嗌咗两款百香果柑桔 $24除咗百香果味浓之外,里面亦都有少少百香果里面亦都有少少百香果😍配上金橘,既可以解辣,亦都可以解渴白桃乌龙茶 $24淡淡的白桃味配上乌龙茶,唔会有白桃糖精味,呢个Combination 仲可以解腻添😚📍秋意地址:观塘成业街19-21号成业工业大厦

我哋今次嗌咗酸菜鱼同埋半只鸡

秋意特色酸菜鱼 $198

瑶柱去骨贵妃鸡 $99
最贴心嘅位系冇骨😚可以啖啖都系肉

嘢饮方面,我哋嗌咗两款

百香果柑桔 $24

白桃乌龙茶 $24

📍秋意
地址:观塘成业街19-21号成业工业大厦6楼29室
推荐:💛💛💛💛🤍

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger
#likeforlike #香港美食 #观塘美食 #川菜 #酸菜鱼专门店 #豉油鸡专门店 #食鸡唔食皮不如唔好食