2024-03-21
今日经过葵芳 谂住揾间川菜食见到附近有间酸菜鱼 就决定一试👍🏻葵芳嘅友义气 酸菜鱼 店舖唔算好大 大概有10几张枱 不过都有圆枱适合一班人过嚟食饭✔️今次同朋友一齐嚟 总共四个人叫咗一个加大酸菜鱼 $298上到嚟都算好大盘😋鱼肉嘅数量都唔少 而且肉质好滑 每块肉都好大嚿 份量绝对系唔少👍🏻味道方面 今次嗌咗小辣 略嫌好似唔够辣 不过就够麻 酸菜都好食另外本身酸菜鱼入面就已经有芦笋、金菇同薯粉等配料🥳🥳 超正四个人食加大啱啱好😋😋另外仲叫咗个鲜果咕噜肉摆盘都好靓🤣 味道不过不失 同平时食到嘅味道差唔多 如果想食咕噜肉 绝对可以试吓😆最后再叫多个蒜蓉炒菜心🥬 菜心够新鲜 炒完个颜色都好靓✔️如果想食个菜嘅话不妨可以试吓仲有好多唔同菜可以选择例如唐生菜、芥兰等不过如果可以有埋油麦菜就好啦🤣🤣饮品叫咗个冻柠乐 超大杯 可以两个人share 饮🤪唯一少少缺点就系啲餐具有少少油😣 不过餐厅都准备咗热水俾我哋自己洗餐具 所以都唔算好大问题🤣✔️最后就系要赞下服务态度非常好👍🏻 而且上菜时间都好快如果有兴趣食酸菜鱼或者小炒嘅话 不妨试吓呢一间镬气小炒🤪 最后买单每人大概$120 抵食👍🏻👍🏻
见到附近有间酸菜鱼 就决定一试👍🏻
葵芳嘅友义气 酸菜鱼 店舖唔算好大 大概有10几张枱
不过都有圆枱适合一班人过嚟食饭✔️
今次同朋友一齐嚟 总共四个人
叫咗一个加大酸菜鱼 $298
上到嚟都算好大盘😋
另外本身酸菜鱼入面就已经有芦笋、金菇同薯粉等配料🥳🥳 超正
四个人食加大啱啱好😋😋
另外仲叫咗个鲜果咕噜肉