2021-05-22 88 浏览
经过形荟商场,发现开左一间主打食麻辣川菜的新餐厅。见佢地lunch餐牌都几多选举,价钱亦都合理,一试无妨!大热天唔想食饭,所以拣左四川冒菜粉配红薯粉,汤底是开胃的酸菜鱼汤底。配料方面,每款价钱都喺加8-12蚊不等,有菜有肉任君选择,点了最爱的莴笋同埋鸭血两款𩠌。.餐厅可以用QR code落单,但系统有问题落左单都无记录,最后都喺要揾侍应人手落单。跟餐可以加钱配台式饮品,拣左芝士奶盖绿茶。.估唔到饮品咁大杯而且味道都唔错,芝士奶盖够浓够香,茶底清清地消暑解渴,拍得住街边舖头30几40蚊一杯的质素,所以加12蚊就有一杯来讲真喺几抵饮!薯粉同配菜都好足料,份量又多,一大碗一个人都食唔哂。.莴笋新鲜爽脆,鸭血无腥味。酸菜鱼汤底的酸味喺比较重,椒麻同埋辣味唔出,对于我呢啲食开少辣既人来讲会比较适合,但大辣人士可能就觉得唔够过瘾。餐厅座位舒适,食物份量多而且价钱合理,下次会再试下其他食物。

跟餐可以加钱配台式饮品,拣左芝士奶盖绿茶。

薯粉同配菜都好足料,份量又多,一大碗一个人都食唔哂。

• 正宗四川冒菜粉