2021-03-02
今日放假到鸭寮街买野,买完野肚仔饿就去揾下附近有咩好野食。深水埗食肆林立,各有特色,系附近行左一阵就见到有间茶餐厅格局既川菜店,因为本身自己好钟意食酸菜鱼,望过餐牌见到价钱亦相当抵食,决定就试一试佢 今日放假到鸭寮街买野,买完野肚仔饿就去揾下附近有咩好野食。深水埗食肆林立,各有特色,系附近行左一阵就见到有间茶餐厅格局既川菜店,因为本身自己好钟意食酸菜鱼,望过餐牌见到价钱亦相当抵食,决定就试一试佢 招牌老坛酸菜鱼客饭配饮品 酸菜鱼汤底味道酸辣程度掌得恰当好处,汤底食落非常口可惹味。鱼肉用上生鱼片,生鱼片厚度适中并且无骨,可见餐厅处理得非常细心周到。鱼肉又嫩又滑,酸菜汤底又入味,送饭一流。我足足食左差唔多2碗,成碗汤底一滴不留清哂,$58叹到味道超班又份量十足酸菜鱼,大满足! 小炒牛肉客饭配饮品 小炒牛肉闻到都已经好香,卖相亦相当吸引。牛肉配上云耳及三色椒可以中和一下牛肉油腻感,配搭适宜。牛肉食落口感软腍,味道正如卖相一样非常惹味,而且牛肉同配菜火喉十足,味道均匀,同酸菜鱼一样都系送饭一流!$50蚊黎讲性价比一流,物超所值,咁抵咁好食真系去边到揾 最后附上餐牌供大家参考招牌老坛酸菜鱼客饭配
招牌老坛酸菜鱼客饭配饮品
小炒牛肉客饭配饮品