2022-04-12
首先,我必须一赞,呢度嘅员工大部份都系后生仔,而且服务态度非常良好。嚟呢度,其实一般而言,我都系食酸菜鱼同埋麻婆豆腐,因为四川菜来讲嘅话,呢两款菜,都算系几标志性。而又咁啱,我可以叫二人套餐,来满足我呢两个愿望。二人套餐系$338 ,价钱上来讲,唔会话好平,我觉得价位算系中上,但虽然话系二人套餐,但我觉得绝对系四个人食都足够嘅份量。前菜系一碟酸辣嘅土豆丝,细细碟,用来做开胃菜嘅话,麻油味几重,都可以开到胃。之后就系呢碟麻婆豆腐,麻婆豆腐上面有唔同嘅香料,包括胡椒粉、黑椒粉、麻油。所以调制得非常香,加上豆腐好硬身,麻婆豆腐酱完全渗入晒喺里面,有好香嘅麻辣味,攞嚟送饭嘅话非常一流。到最后就系呢一碟酸菜鱼,非常之大,我特别好欣赏佢呢度嘅鱼肉,片得非常簿身,咁样可以令到汤汁充分融入晒喺里面;听到嘅店员亦都特别提醒我,饮汤都系其中一个重要嘅环节。汤味酸中带香,微辣,亦都有少少嘅清甜味,总括而言我对呢餐感到非常满意。