2022-12-13 155 浏览
以前成日返深圳食川菜,自从十二味开左,唔使返上去都已经有正宗嘅川菜食lu~ 餐厅位置好方便,喺正香港仔中心对面。✨ 人见人爱酸菜鱼 $258呢度嘅酸菜鱼系必点的!汤底用咗猪骨、鲗鱼同鲈鱼骨熬制而成,加入唔同辣椒包括天椒、花椒、原串青花椒等,辣椒层次感丰富。酸菜鱼味道鲜甜且酸辣麻香,完全唔会觉得油腻。餐厅选择食材用料讲究,特别用咗二十个月云南老埕酸菜、四川酸菜同广东咸酸菜炮制,酸味独特。鲈鱼片非常嫩滑,份量好多,无鱼骨。垫料亦好足料,有莴笋、白萝卜等配料,蔬菜吸哂所有酸辣汤嘅味道,令人回味!✨ 经典香辣锅 $218麻辣香锅既份量都好大,我哋拣咗花菜、莲藕片、美国肥牛、虾球、四季豆五种配料。配料非常足料、炒得好香口惹味!香辣锅有唔同辣度🌶️(小、中、大)选择,我哋拣咗小辣都算几辣 🥵 ✨ 热情果梳打 $28热情果梳打入面有啲热情果籽、热情果酱、青柠,酸酸甜甜,食辣野配呢杯特饮真系一流!餐厅仲有电话充电器租借服务,真系好贴心,第时食嘢玩手机都唔惊玩到冇晒电喇!

✨ 人见人爱酸菜鱼 $258

✨ 经典香辣锅 $218