2022-12-20 253 浏览
太和站附近唔知几时开咗间「椒点」,午饭时间都唔少人吓,坐低一阵,见唔少堂食或外卖客主要都点了「鸡肉干锅」及金汤酸菜鱼汤,于是自己都跟点试吓味道如何。鸡肉干锅配有薯仔、连藕、金菇、青瓜及洋葱,同伴选了唔辣的酱香做底,汤了个汤米线,佢话感觉唔错,仲有点孜然味,风味十足。我点了个金汤酸菜鱼,配云耳及豆卜,另上米线,选了微辣。鱼肉无骨可以放心食,但有需要亦可以转生鱼片,酸菜鱼汤香浓,麻麻酸酸的,好啱哩个天气食,或者下次改点辣多少少更加暖胃。净食个鱼食汤都好,但加埋米线入汤更好,酸辣味开胃,食多几啖汤面都仲得。我们还点了个麻辣青瓜做伴碟,青瓜好清新爽甜,满足了口腹之欲。成个餐都份量十足,食完十分饱满,但价钱却相当实惠,好抵食👍🏻😋