2018-01-04
一向都钟意帮衬小店,又特别钟意食粉面, 所以见到荃湾新开一间面馆,款式虽少但都几啱食,就趁呢日放工过黎试下! 不过最特别都系小店用变形金刚做主题,除佐店外放佐一只大黄蜂之外,店内仲有样野系你估唔到🧐!酸辣小锅上海面卖相唔错好大碗好足料,个汤底真系一流,市面上有好多酸辣汤底都系偷工减料完全无酸味,不过依个汤底酸味够而且又够辣份量又多都只系卖40几蚊去边到揾?无错就系依个柯柏文头原来打开入面系自家制辣椒酱,而且味道几香几辣,钟意食辣既朋友一定要下!😜炸珍珠奶茶小店最出名同埋比较小见既创意小食,饮就饮得多炸就真系第一次见,炸完出黎非常香,干身唔算油腻,入面系好香既奶茶味,香得嚟唔苦涩,口感似啫喱,中间仲有一粒粒既珍珠,珍珠都够软腍,衬热食真系外脆内暖,而且感觉唔会太漏,好似炸奶咁款,钟意可以点埋练奶一齐食味道会更好。😀点解钟意食小店多过连锁店?因为往往就系小店先比到惊喜我!以后收工又多一个惊喜选择😍
酸辣小锅上海面
炸珍珠奶茶