2017-08-13 991 浏览
阿女放暑假,当然要找节目俾佢,她说要看FT , 当只得德福有, 所以我地就去德福睇睇完后,大家都好肚饿,又见佢话凭戏票有9折优惠,所以就系戏院旁的铃木咖啡馆食埋晚饭才回家门面布置以森林为主,有许多树形的装饰menu图文并茂,唔怕点错,可以散叫,亦有两人套餐,起初想散叫,不过发现无套餐内的款式,所以我地无奈点了两人套餐:香蒜肥牛温泉蛋北海道烩饭, 唐扬炸鸡泡菜荞麦面,再加30蚊另点两杯特饮:榛子鲜奶抹茶,薄荷朱古力鲜奶咖啡榛子鲜奶抹茶:抹茶味较重,榛子味唔出薄荷朱古力鲜奶咖啡:朱古力味浓,薄荷味一般套餐包忌廉汤同沙律: 汤CREAMY,沙律菜都爽脆香蒜肥牛温泉蛋北海道烩饭:香蒜味唔重, 温泉蛋够流心,阿女喜爱刺穿佢来拌饭,牛肉肥美荷兰豆爽,不过d饭很腍唐扬炸鸡泡菜荞麦面:阿女同我都赞,炸鸡脆卜卜, 荞麦面酸酸辣辣,很醒胃, 杂菇入味弹牙总结: 门口出面讲有9折优惠,不过原来星期五无,但𠮶优惠纸照贴,有误导食客之嫌,这个并不重要,最烦扰的是我地停左食野,想倾下计先,竟然两至三个侍应生来想收我地碟饭,可是𠮶碟饭还剩2/3, 点解觉得我地唔食呢?!

门面布置以森林为主,有许多树形的装饰

榛子鲜奶抹茶:抹茶味较重,榛子味唔出
薄荷朱古力鲜奶咖啡:朱古力味浓,薄荷味一般
榛子鲜奶抹茶(右)薄荷朱古力鲜奶咖啡(左)

套餐包忌廉汤同沙律: 汤CREAMY,沙律菜都爽脆
餐汤,沙律

套餐包香蒜肥牛温泉蛋北海道烩饭

唐扬炸鸡泡菜荞麦面:阿女同我都赞
炸鸡脆卜卜, 荞麦面酸酸辣辣,很醒胃, 杂菇入味弹牙

套餐包唐扬炸鸡泡菜荞麦面