2018-10-22 8 浏览
约左同朋友食饭,系旺角打边炉,近排台式饮品非常HIT,本身经过呢间有少少似饮品店既汤米系想买野饮,不过原来仲有火锅,干脆就系入面食埋饭,一边打边炉,一边饮水果茶。餐牌上有多种锅物选择,中日台泰都有,食辣都有唔同辣度,好贴心。店家仲有唔少酱料提供。而饮品就有偏水果味多,有唔少果茶系列。我点左超级水果绿研,味道清甜,而且好多生果可以边饮边食,朋友则选点左芝士莓莓,有好浓厚的芝士,好creamy同好有蓝莓既酸甜味,入口好清新。另一个朋友就叫左满杯菠萝,系将菠萝打到成蓉,入口好多菠萝粒粒,而且上面有d泡泡,口感丰富。我地一人点左一个锅,先试呢个泰式海鲜锅,火锅内包含大虾﹑蚬肉﹑金菇﹑豆腐﹑蔬菜等,套餐跟饭或粉丝,而我就加左$12配卤肉饭,份量都几大,一人一锅一定够食。另外仲叫左日式味噌锅同招牌臭臭锅,基本配料都系有金菇﹑豆腐﹑蔬菜等,而味噌锅就配上猪肉同蟹柳,臭臭锅就有臭豆腐同肥牛。味噌锅味道比较温和清淡,食到豆腐同蔬菜既甜味,配上吸味既粉丝好夹。至于臭臭锅就有d沙茶酱既味道,不过臭豆腐就唔太臭,反而似蜂巢豆腐,吸收左汤底既沙茶酱味,唔错。另外仲叫左个炸花枝丸,入口好弹牙,有好多花枝粒粒,不过

店家仲有唔少酱料提供。

而饮品就有偏水果味多,有唔少果茶系列。

好creamy同好有蓝莓既酸甜味,入口好清新。

另外仲叫左个炸花枝丸,入口好弹牙,有好多花枝粒粒,不过真系好热,食既时候要小心。