2024-01-18 792 浏览
今晚我喺一间铜锣湾日式酒吧感受到非一般嘅调酒享受,这里的cocktail玩味十足,而且每一杯都系专属于你嘅味道!爱媛蜜柑cocktail带点清新甜意,一啖落去就似神游诗意嘅日本果园。蕃茄cocktail𠮶个,岩岩好味到令人眼界大开,夹埋咸香嘅鲣鱼高汤同一挞挞小辣,真系饮得我心情都变得爽朗起来。最好玩嘅就系佢哋嘅cocktail游戏,真系聪明过人!朋友写低对我嘅第一印象,调酒师即刻就为我弄出一杯开心果嘅cocktail,甜美而又滑顺,完美展现出朋友嘅心思。反过来,我都为朋友设计到一款改良版嘅经典cocktail,系一杯既甜又带点力度嘅波特酒加混合浆果汁,简直系贴切得来又个性十足。总之,今次嘅体验真系令我百感交集,每一杯cocktail都系一个惊喜,让人欲罢不能。这个夜晚简直叹到呢啲调酒嘅灵魂深处,记住啦,揾我去铜锣湾,绝对唔止睇灯光呀!🙌🍀✨