2022-10-29 136 浏览
终于试到西贡一间5🌟级水平嘅Omakase 餐厅, 我哋黄昏左右嚟到, 刚好影到日落海边嘅美景📸, 到入夜景色 又是另一番风味💗。餐厅食材和煮法非常讲究, 连用水都指定要使用来自日本的白神山地之水, 呢款超软水口感顺滑甘甜, 非常加分👍🏻晚市方面,有几个和食晚餐Set, 我哋今次食嘅系set B & C。 前菜好丰富同埋精致, 师父精选了今个月当造嘅食材精心炮制, 估唔到松叶蟹肉同莲藕可以咁夹🤤, 两种食材嘅鲜味互相配合得淋漓尽致; 酱油渍腌海老配合桃豆腐都非常出色, 一咸一甜, 每一口都能冲击味蕾,酱油渍腌过嘅海老份外鲜甜美味🦐, 口感爽脆弹牙。今晚寿司师傅发板了北寄贝、 厚切大拖罗、 赤身、 赤牡丹虾、 左口鱼、八爪鱼、 白子、 香箱蟹及日本直送生蚝等等刺身和手握寿司, 食材新鲜🥢, 配料和酱汁嘅配搭都好用心思, 感受到厨师很用心将食物最美好的一面呈现给食家, 一路食一路觉得很感恩😋。小编一直很钟情西京烧🐟, 此家做得非常有水准, 腌得刚刚好, 又烧得刚刚好, 鳕鱼皮脆肉嫩, 五香馥郁,鱼脂满满。美食旅程最后还有和牛寿喜烧和自家制鱼汤, 入口即溶嘅A5和牛真系想食多几片, 最后饮埋

美食旅程最后还有和牛寿喜烧和自家制鱼汤, 入口即溶嘅A5和牛真系想食多几片, 最后饮埋超鲜甜嘅鱼汤作结,大满足💗

~~~~~~~~
😋味道: 9/10
📸卖相: 9/10