2022-06-15
其实Lunch去食任食边炉真系抵好多!今次就系MK食左呢间高性价比嘅餐厅!佢有定量lunch set,亦有4个level嘅放题menu,由最普通到最高级分别系「肉」「蒲」「团」「盛」,而我哋就叫咗相对高级嘅「团」- $198 +10%,相比晚市嘅价钱平咗足足$100,亦即系三份一,只系比晚市少30mins,但点都够时间食到饱死。提提大家,原来系openrice可以85折买套餐,即系$168就食到我呢个menu😱!! 即买即用餐厅环境新净又舒服,玩味好重,好重香港电影嘅味道,而枱与枱有一定空间,食得安心又放心。不得不提,汤底真系非常出色,我哋叫咗药膳花雕醉鸡汤,个汤一上枱已经闻到好香好香,而鸡肉系另上,职员建议先饮汤再落鸡肉,可以避免煮到好鞋,汤底真系好正🤤,超重味,岩哂重口味嘅我,煮完嘅鸡肉完全入哂味,完全唔需要点豉油。老实讲,平时去食单点嘅边炉,呢个汤底(定系应该叫鸡煲)最少都卖紧$150,姐系仲贵过呢间边炉最平个set嘅人头费,所以真系抵食!😍我哋呢个set包咗好多款牛肉,好多款都好正,尤其系澳洲M5和牛🥩,油花靓,入口即溶;薄切封门柳🥩,碌一碌就食得,肉味超重。呢两款都食咗超多,
我哋呢个set包咗好多款牛肉,好多款都好正,尤其系澳洲M5和牛🥩,油花靓,入口即溶;薄切封门柳🥩,碌一碌就食得,肉味超重。呢两款都食咗超多,唔排除已经回本🤣另外仲有海虾广岛蚝黑豚肉等等可以叫都好高质。而自助区款式都唔少,有少见嘅冰菜、菠菜,甚至连鱿鱼都有!其实食最平嘅set真系抵到烂!