2022-05-27
呢一间非常近油麻地地铁站,本身觉得好似普通嘅刀削面餐厅咁,但系发现原来系深藏不露。首先佢嘅价钱非常抵食,一个餐除咗刀削面同肉类之外,包埋饮品都只系五六十蚊,下午茶嘅话更加平!当日我同两三个朋友一齐食,所以我哋都带咗唔少小食。个人认为佢哋嘅醉鸡系我暂时食过最好食嘅一间,食得出佢哋嘅醉鸡花咗唔少时间去腌制,味道非常浓郁,非常入味 。唔好以为跟餐鸡嘅份量好少,反而比我想像中多成一倍有多,而且啲鸡肉好滑身甚至会被鸡髀位置。再讲下佢嘅蒜泥牛展,蒜泥味好香,唔会好难而且同牛展嘅味道都几夹。牛展切得薄身,非常容易入口同咀嚼。猪颈肉份量非常之多,而且油份唔会好重,唔会觉得好滞。春卷有六七件咁多,食落口唔会成口油,入面嘅用料亦都非常丰富。再讲下佢哋嘅刀削面,棉质非常弹牙,而且见到厨师系即砌,非常新鲜!汤底清甜,亦都可以叫单拼或者双拼等等,东坡肉非常肥美,十分入味。