2019-10-27
第一次有依间餐厅系因为喺隔离间日本餐厅拎外卖,觉得呢间餐厅嘅火锅点解咁香?原来佢系主打醉鸡火锅,顾名思义即系啲酒味好香,一直念念不忘,所以约埋屋企人一齐去试食。本身店舖内座位唔多,大概8至10台到7所以要一早book定位。去到拣完火锅套餐醉鸡锅都好快已经到咗,我哋拣一只醉鸡加象拔蚌刺身,大概港币hk$399,觉得好抵食,因为出边食象拔蚌刺身都唔系平的,好新鲜好爽口,加埋Wasabi食,无得弹😍😍食完刺身就可以开始食个鸡煲,d鸡好快熟!首先,未加其他配料落去嘅时候,饮咗半碗醉鸡汤先,药材配料十足,味道饮落啖汤非常之舒服,感觉到好暖身加补身。另外会加其他火锅配料,我推介雪花肥牛,入口即溶,同埋紫菜响铃,比普通响铃香口d,其他都普通,配一杯柚子梳打中和反d调味,正!推介推介👍🏼👍🏼👍🏼🤤🤤🤤 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
本身店舖内座位唔多,大概8至10台到7所以要一早book定位。去到拣完火锅套餐醉鸡锅都好快已经到咗,我哋拣一只醉鸡加象拔蚌刺身,大概港币hk$399,觉得好抵食,因为出边食象拔蚌刺身都唔系平的,好新鲜好爽口,加埋Wasabi食,无得弹😍😍 食完 刺身就可以开始食个鸡煲,d鸡好快熟!首先,未加其他配料落去嘅时候,饮咗半碗醉鸡汤先,药材配料十足,味道饮落啖汤非常之舒服,感觉到好暖身加补身。
另外会加其他火锅配料,我推介雪花肥牛,入口即溶,同埋紫菜响铃,比普通响铃香口d,其他都普通, 配一杯柚子梳打中和反d调味,正!推介推介👍🏼👍🏼👍🏼🤤🤤🤤
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸