2017-07-22 211 浏览
近排极度繁忙,OT O到咀都O埋,难得今晚可以早少少走人,正所谓搞掂食碗面,今晚一于捉埋同事过去上环叹返碗日式拉面。 八沢主打新派日本拉面,拉面选择好多,净系拉面乌冬都已经有差唔多二十款,而且每款拉面乌冬既用料都几多元化,今晚我地就食左黑松露忌廉海鲜乌冬同埋黑蒜炙烧极浓黑豚肉拉面。 黑松露忌廉海鲜乌冬。一上枱已经散发出香浓既黑松露味,虽然黑松露香味好强,但系并非所有嘅焦点,因为汤底系用左忌廉,两者系几配合既,再加上海鲜既鲜味,乌冬既牵烟韧,无论口感,味蕾,甚至嗅觉都能够满足得到。 黑蒜炙烧极浓黑豚肉拉面。另一款拉面都系浓味之选,黑蒜带甜味,有一抹蒜油铺喺面头,以铁煲上枱出烟热辣辣,拉面有蛋味又弹牙,黑豚肉厚切有嚼劲,配上青葱同熟蒜非常惹味。串烧最低消费叫两串,烧鳝好肥美,鱼皮焦脆。烧牛舌同平常的不同,并非全熟,咬下去较嫩和淋身,调味不错👍。

2017-07-11