2022-05-26 110 浏览
香港有两大人气芋圆仙草店-尝仙/鲜芋仙,但我个人比较钟意食鲜芋仙🤣最近好多茶饮餐厅都推出医疗行业优惠,🌟依间:出示医院管理局职员证可享8折优惠,至到6月30日!🌟👓招牌仙草沙冰 $45 芋头+$8芋圆、仙草冻、仙草冰沙鲜芋仙堂食一向好多人,不过好值得尤其同友人当食甜品!分量一向都多,即使两个人食都未必食得晒。芋圆弹牙又好多粒,较钟意地瓜味比较明显地瓜香气,但芋头口味反而唔太重芋味。仙草多又滑!沙冰带有黑糖水,唔会剩系得纯冰水底好单调。比较钟意食芋头所以加了,两大旧,味道甜甜的,粉但吾会变成芋泥溶晒,值得加钱食😇评分:7.5/10👓Q麻糬并红豆抹茶布丁 $38布丁可以选择珍珠焦糖/珍珠奶茶/红豆杏仁/红豆抹茶第一次食麻糬条,见好多人称赞,黑糖味同原味各两条,软熟得来好Q弹,黑糖味好重,不过可能我有别于其他人甘伴牛奶冰一同食,所以没有太大惊喜感超级好食,同埋食一条已经觉得有少许滞😂布丁方面其实都几大个,滑,颇多红豆粒,但系布丁味道稍为普通冇乜明显抹茶味,如果对抹茶高要求的话请三思叫。觉得包含布丁麻糬嘅牛奶冰可能会比较好食。评分:6.5/10

👓招牌仙草沙冰 $45 芋头+$8
芋圆、仙草冻、仙草冰沙
评分:7.5/10
👓Q麻糬并红豆抹茶布丁 $38