2015-10-12
住左沙田咁多年,都有听过唔知人识排头村呢间星期二PIZZA,以前每次经过外面条路,都会唔觉意见到佢门口系好多人排队。由于沙田啲嘢我实在已经食到闷闷地,唯一系呢间其中一间未试过,何乐而不为呢?最惊喜嘅系一入到去,我就撞到我中学同学系度做,即系warm 左,哈哈!环境先食嘅我,其实呢间嘅环境实在唔太讨好,好细同埋好似好 up DUP... 所以见到啲人多数买外卖。幸好我当时七点去到,仲有位坐,唔系我就要系门口等了;!分开叫左一个 8吋pizza,一个焗饭。套餐的确系平啲,但由于我地得两个人,根本就食唔哂咁多嘢。所以最后都系拣左独立叫。但落单个呀姐实在唔系几好礼貌,所以印象始终唔太好。
pizza 果然冇叫错,呢间 pizza 可以话咁嘅价钱有咁嘅水准,已经好叻叻,而我比较欣赏嘅就系佢啲酱料,实在太野味了,不过可惜嘅系饼底一般,同埋冇芝心批选择,如果唔系就更好喇!后来加左个青口薯蓉。白汁好食,都系𠮶句啦,赢个酱汁,其他都系一般,薯蓉有点硬。但胜在咁嘅价钱就有咁大份薯蓉,呢点真系赢左!好喇,最后黎个大合照先。总结,酱汁味道的确一流,但如果其他方面都可以改善配合,会更加好!
分开叫左一个 8吋pizza,一个焗饭。
但落单个呀姐实在唔系几好礼貌,所以印象始终唔太好。
好喇,最后黎个大合照先。