2021-03-04
有返晚市堂食, 周末就最好系出街揾食啦, 去开铜锣湾, 又唔想食太普通, 但又唔想太贵, 又要坐得舒服, 唔太嘈, 即时谂起时代广场上面既食肆, 虽然商场人流唔多, 但上到 13楼时 呢度时都有人等紧位, 好彩都系等左 15分钟左右就有二人枱, 印象最深试过系度等成粒钟等位期间见到门口有 promotion 既菜, 最显眼就系 , 咁当然要试一试 ! 另外再点左必食既一口小笼包, 同埋酸辣汤, 呢两样都算系招牌菜, 每次上来都一定要 order, 虽然无左夜市咁耐, 一口小笼包一放低就要趁热食, 入口果种热呼呼既感觉, 再加埋入面既汤, 真系好正, 皮薄咬落去入面肉汁系口入面系好甜美, 另外酸辣汤既酸辣程度岩岩好, 双拼冷盘同炒什菜都系不过不失, 到主菜酱炒龙虾年糕, 好明显就系好似上海粗炒既味道, 但主角就换成龙虾同年糕既配搭, 虽然系酱炒, 但依然系食到龙虾既香味, 而年糕软硬度刚好而且入味, 再加少少豆板酱味道就更出
等位期间见到门口有 promotion 既菜, 最显眼就系 [酱炒龙虾年糕], 咁当然要试一试 ! 另外再点左必食既一口小笼包, 同埋酸辣汤, 呢两样都算系招牌菜, 每次上来都一定要 order, 虽然无左夜市咁耐, 一口小笼包一放低就要趁热食, 入口果种热呼呼既感觉, 再加埋入面既汤, 真系好正, 皮薄咬落去入面肉汁系口入面系好甜美, 另外酸辣汤既酸辣程度岩岩好, 双拼冷盘同炒什菜都系不过不失, 到主菜酱炒龙虾年糕, 好明显就系好似上海粗炒既味道, 但主角就换成龙虾同年糕既配搭, 虽然系酱炒, 但依然系食到龙虾既香味, 而年糕软硬度刚好而且入味, 再加少少豆板酱味道就更出