朋友问我太子附近边间崩砂腩好食…揾完谂住带佢去食 等我哋去试食先😂零负皮嘅牛腩鱼蛋专门店 应该唔会伏得去边我哋叫咗牛腩鱼蛋河$39 同牛腩河$33冻饮+$6 炸鱼皮散叫$18鱼皮系有骨鱼皮,通常有骨鱼皮都会特别浓味嘅,同埋佢呢度嘅鱼皮浸汤系唔会听到「沙喇沙喇」嘅鱼皮收缩声,一般脆得嚟系偏硬嘅,浸左汤都唔稔果种!但系好食!平时想食有骨鱼皮都系去九龙城买/去上水食…第一次食先叫牛腩同鱼蛋两个招牌因为我冇特别喜好食崩砂腩 佢虽然贵啲$44但有萝卜跟,我哋叫咗鱼皮惊食唔哂就另一碗要牛腩算喇!牛腩炆得好稔而且好厚身 鱼蛋因为双拼得2粒一人试咗一粒 一啲腥味都冇嘅 平时好多人买返去打边炉 系真材实料 不过我自己平时比较钟意食棉花糖鱼蛋 呢间未至于好软绵绵 但弹牙我又食惯林昌记白鱼蛋🤣喂 下次我要再叫一碗鱼蛋粉试真啲先🤣第二次同第三次去:就系要试哂先心息!今次试崩砂腩、萝卜、鱼蛋 、鱼片、片头😆崩砂腩比牛腩炆得再稔啲 明明见网上面啲人叫崩砂腩河系有好多萝卜跟 但我就得两嚿😢于是加购一碗萝卜清甜但有渣🙁$8 汤底依然系比较清 本人重口味只好叫佢另上一碗腩汁 鱼肉真材实料软绵弹牙 鱼片头系钟意外皮炸左香
朋友问我太子附近边间崩砂腩好食…
揾完谂住带佢去食 等我哋去试食先😂
牛腩鱼蛋河
炸鱼皮

第一次食先叫牛腩同鱼蛋两个招牌
🤣喂 下次我要再叫一碗鱼蛋粉试真啲先🤣

第二次同第三次去:就系要试哂先心息!
崩砂腩米粉
鱼蛋河
鱼片头河

今次试崩砂腩、萝卜、鱼蛋 、鱼片、片头😆
于是加购一碗萝卜清甜但有渣🙁$8
鱼片头系钟意外皮炸左香口d内里鱼肉软绵,可惜佢外皮唔系炸得外脆,价钱系算抵,环境亦干净企理。可能都系我重口味啦⋯⋯食粉面汤底真的好重要‼️个汤加咗腩汁都系唔系好够浓 店员话唔够可以再加 汤系用猪骨煲嘅!鬼叫我食开铜锣湾荣记腩汁 上水珍苑咩…..最后加左一大碗腩汁🤣🤣清汤腩d friend应该冇问题👍🏻

价钱嚟讲我觉得算抵,不过食物又未至于超级惊喜,可能我未试哂又可能我食开好嘢🤣
炸鱼皮
崩砂腩米粉