2017-08-17
捉完急冻鸟要揾嘢食医肚,就两条友走咗上 Megabox 揾嘢食。行过见到呢间铺头有 set dinner,食物选择都算唔错,就决定入去试吓啦。二人套餐系可以选择一样前菜、一款意粉同埋一款薄饼,于是我哋就叫咗牛油果蛋卷、香辣海鲜意粉同埋辣肉肠薄饼。由于入去嘅时间都算早,有客嘅枱唔算太多,所以啲嘢食都好快就嚟到喇。牛油果蛋卷入面嘅牛油果唔算多,反而有好多肉类嘅填充物,而且上菜嘅时候油味都几重下。作为前菜嚟讲佢嘅份量都唔算细,每人两件都几饱吓。两种酱料配搭起嚟味道效果相差唔大。至于香辣海鲜意粉,其实除咗虾之外,都混杂左唔少嘅肉类;香草味同辣味算系基本,就算唔食得辣都唔会有好大问题。薄饼都系少辣,饼边算脆,但靠中间地方焗得唔够干,有少少似包嘅感觉多啲。虽然两道主食主打香辣,但食落去其实咸味比较重,甚至可以话几重口味。好在餐饮嘅柠茶同汽水系无限添饮。以二人餐份量嚟讲,其实都几多下,我地两位年青男士都食唔晒,如果追求份量,呢间铺都几抵帮衬;八点食完,饱到半夜都仲有感觉。员工服务态度几好,好快会帮你清走啲盘(份量大,啲盘都好大,都几阻掟),而且员工见到嘢饮见底会主动问你要唔要添饮。