2018-05-16
今日同妈咪庆祝下母亲节去完睇戏之后想食d重口味的野食,见到系龙翔中心有间泰国野好似唔差咁,睇起身都几大,就行入去试下啦!(两个睇外表的女人🙈🙈)我地两个人唔系食到好多野,叫左3样野第一个系冬阴公,尼个完全系我的至爱,为左佢我一定会再返黎食,冬阴公的汤底无平时咁酸,辣味够,而且奶味重得黎又好清新,真系对一个冬阴公的期望,佢都比到晒我,差唔多成碗饮晒,而且佢好足料蕃茄仔,大虾都比其他餐厅多,虽然我就唔系好识分正唔正宗,但系真系好好饮,简直俘虏我的心🤤🤤🤤相比起冬阴公其他味道都系水平位,不过个我尼d钟意试新野的人,就叫左佢地个咖哩牛腩,见到人地上台连埋火炉好似好劲咁,我一于都叫返个先得啦!食落去都几香椰奶味,牛腩炆得好'林',而且一份的牛腩数量好多,两个人食都食唔晒,不过我就觉得可以再辣D,唔够重口味🌶🌶如果唔食得辣的人返而会钟意。最后就系个泰式鲜虾金边粉,佢上面有好多花生碎,同埋d青柠,我就咩都落晒黎食,口感好丰富,疏菜好爽脆加上花生同埋弹牙的金边粉真系唔错!!之后我仲将剩左的咖哩汁加入去,将重口味实行到底,食起身又系另一种感觉,无咁干身,湿润好多,我自就钟意食加左咖哩的味多d,不过最好笑
题外话/补充资料:
碟可以靓D