GoNuts系由土瓜湾嘅Cafe 同埋大角咀嘅手工啤酒酒吧 一齐开嘅一间餐厅,位置就喺将军澳海滨𠮶边,而且仲系一间宠物友善餐厅,𠮶日我同朋友去食都见到有唔少客人带埋佢哋嘅狗仔入嚟🐶餐厅嘅主色系橙色,离远就已经一眼望到🤣•🥢 龙虾喇沙汁鱿鱼意粉 $148鱿鱼都有几多件,食落好弹牙~喇沙汁系几惹味嘅,但有少少唔够汁,同埋喇沙嘅香料味可以再浓啲~ 但朋友就话几钟意啲辣粉,令到喇沙嘅味道更有层次,不过我就觉得少少太辣,要捞匀啲嚟食🫢 同埋第一次见意粉会有秋葵,几有趣🤣•🥢 芝士黑蒜薯条配自家制蒜蓉蛋黄酱 $86一入到餐厅就闻到超级香浓嘅蒜同埋炸薯条味🤤 所以谂都无谂就叫咗呢个薯条🍟 啲黑蒜份量极多,所以啲薯条睇落就黑黑哋咁🤣 芝士黑蒜味道稍甜,但好有蒜香而无蒜嘅辛辣味;蒜蓉蛋黄酱有淡淡嘅蒜香,但蛋黄酱嘅base都系偏甜嘅~ 所以整体成个薯条系重蒜偏甜,虽然都几惹味,但食到后期就会有啲啲腻🤏🏼 同埋啲薯条虽然系偏幼身,但咬落中间系非常之多薯仔蓉,食落好满足,如果再炸脆多少少更好🫢 个人认为如果个蛋黄酱改为偏酸/偏辣少少嘅酱,就可以令成个配搭有多啲层次,味道会再丰富啲~😛 不过呢个薯条嘅配搭够晒
餐厅嘅主色系橙色,离远就已经一眼望到🤣

🥢 龙虾喇沙汁鱿鱼意粉 $148

🥢 芝士黑蒜薯条配自家制蒜蓉蛋黄酱 $86
个人认为如果个蛋黄酱改为偏酸/偏辣少少嘅酱,就可以令成个配搭有多啲层次,味道会再丰富啲~😛 不过呢个薯条嘅配搭够晒特别,系值得一试嘅!😆
芝士黑蒜薯条配自家制蒜蓉蛋黄酱

🥢 梳乎厘班㦸配比利时肮脏朱古力 $104
上菜嘅时候见到呢个班㦸系用有弧度嘅意粉碟去装,觉得有啲奇怪🫣 淋咗大量朱古力酱同埋晒上超多可可粉,够晒肮脏🤣 朱古力味浓郁带点微苦,食落唔会好腻🍫 至于个梳乎厘至㦸就有少少失望🤏🏼 因为一上枱就已经歪咗,有少少塌,切开见到入面唔够熟,有少少粉浆感,唔够力撑起成件梳乎厘班㦸🥲 不过好在食落都几有蛋香👍🏼
梳乎厘班㦸配比利时肮脏朱古力
梳乎厘班㦸配比利时肮脏朱古力

🥢 白桃冰茶 $44
白桃香几出,茶底清香,整体唔算甜,配合浓味嘅嘢食非常适合,好清新解腻👍🏼
白桃冰茶
芝士黑蒜薯条配自家制蒜蓉蛋黄酱