2021-08-25
相信大家都好少上重庆大厦食咖哩~今次同大家介绍下颇出名嘅新德里咖喱🍛已经是第二次吃了~不过大家都有心理准备,一入重庆大厦就会比人围,问你食咩,之后就有人带你去搭lift,一路系重厦大厦行果阵就有感去咗印度咁!不过都建议女仔唔好自己一个上去呀!惊你招架不住!首先会有前菜有几块胡椒饼比大家食,枱上分别有薄荷酱同红色嘅酱比你沾。我加埋酱食感觉都偏咸,所以大家可以调节下食几多酱。讲真,我一开始唔知咩嚟,以为啲薄饼缩咗水😹😹经朋友提醒,哦~系papadum 嚟!✨椰汁咖喱鸡🐓(小辣)$74呢盘应该必叫,啲鸡都ok乱画,啲咖喱都几浓几香。✨新德里特式烩鸡🐓(小辣)$74唔难可接受。✨香浓鲜茄汁烩鱼🐟(小辣)$84食落唔似鱼,可能因为是鳕鱼块,啲肉比较实同硬少少,多层嘅鱼肉~✨玛莎拉烩羊肉🐏(中辣)$82有少少羊酥味,羊肉比较实。✨玛沙拉薯仔烩椰菜花🥦(中辣) $67唔系讲笑,真系spicy😂😂可能因为我唔食辣。✨烧烤五香鸡件 $78酸酸地咸咸地嘅鸡块,用铁板上热辣辣,啲配菜好味哈哈🧅!一份有五旧!✨芝士烤饼🧀 $25劲正呢个!一定要试呢只薄饼!✨蒜蓉烤饼 🧄 $23薄饼排第二,好香都好味!✨牛油烤
✨椰汁咖喱鸡🐓(小辣)$74
呢盘应该必叫,啲鸡都ok乱画,啲咖喱都几浓几香。
✨新德里特式烩鸡🐓(小辣)$74
唔难可接受。
✨香浓鲜茄汁烩鱼🐟(小辣)$84
✨玛莎拉烩羊肉🐏(中辣)$82
有少少羊酥味,羊肉比较实。
✨玛沙拉薯仔烩椰菜花🥦(中辣) $67
唔系讲笑,真系spicy😂😂
可能因为我唔食辣。
✨烧烤五香鸡件 $78
✨芝士烤饼🧀 $25
劲正呢个!一定要试呢只薄饼!
✨蒜蓉烤饼 🧄 $23
薄饼排第二,好香都好味!
✨牛油烤饼🧈 $23
对比其他薄饼较普通。
✨新德里特色炒饭 $70
大杂烩,咩肉都有,有旧羊肉都有鸡肉,是印度啲长条饭,有好多杂香料,我自己唔中意食😂😂
✨Mango Lassi $32
✨Strawberry Lassi $32
✨Banana Lassi $32
好饮好浓但一啖都好甜了🥶
老细几好人嘅,不过打算未人齐果阵叫嘢食,佢叫我唔好住,话餐厅依家少人,啲food会come in 1min,所以人齐再呃。结果…呃人嘅!等咗都十几分钟,肚饿咖嘛T_T
呀印度是唔吃牛同猪的,所以得羊鸡鱼虾~