2021-08-16 251 浏览
今日收工约左朋友去尖沙咀食饭😇朋友话想食印度菜,咁我就把心一横谂住去重庆大厦啦🤣点知我朋友就一手截住我,话之前上网见到呢间Masala Hut嘅食物相~个卖相好吸引咁话🤣-估唔到呢到除左有A-la carte之外,lunch time仲会有buffet🤩如果喜欢lunch time食多啲野嘅人就啱哂了🥰不过今次我撞唔啱lunch time,所以就先试下单点😌-1.Dahi Golgappe $58脆炸饼含薯仔、豆芽、洋葱、酸辣酱及乳酪🧀️好特色嘅一道菜😋其实都系见到佢嘅材料几吸引所以叫左,完全冇概念出到黎会系咩样😂点知原来系一个薯波咁,仲要系冻食,面头炸得好脆,入面就软淋淋嘅薯仔同洋葱,个汁酸酸辣辣,好过瘾🤣-2.Pesto Paneer Tikka $138香烤自家制茅屋芝士块配罗勒酱🧀️经理介绍呢个系Italian Pesto mix Indian嘅Cottage Cheese🥰作为芝士控嘅我一定唔会放过任何有芝士嘅菜式😍加上见到自家制呢个字,呢个菜又系必点😋芝士切到易入口,罗勒酱好重香料味,为唔重口味嘅芝士增添多啲味道😋-3.Goan Fish Curry $138 传统鱼料理配香辣
1.Dahi Golgappe $58
脆炸饼含薯仔、豆芽、洋葱、酸辣酱及乳酪🧀️
Dahi Golgappe

2.Pesto Paneer Tikka $138
香烤自家制茅屋芝士块配罗勒酱🧀️
香烤自家制茅屋芝士块配罗勒酱

3.Goan Fish Curry $138
传统鱼料理配香辣椰子酱🎣🐟
Goan  Fish  Curry

见到呢到有好多鱼嘅料理🤣不过我同朋友都好钟意食辣,所以呢道菜就合哂我地胃口啦😋佢嘅椰子酱好香,但又唔会浓到抢左鱼嘅味道😆系比平时嘅咖哩辣少少,反而更加惹味🥰
4. Tandoori Kukkad $138
厨师特制春鸡🐣
厨师特制春鸡

春鸡好惹味😋外面嘅酱汁系印度嘅香辣酱,鸡肉烧得好香,有少少㶶令佢又更脆身🤩店员好贴心地问左我地食唔食得辣,之后就安排左少辣比我地👍鸡肉烧得一啲都唔鞋😋
5. Butter/Garlic Nan $38
Garlic/Butter  Nan

食印度菜必点嘅Naan😋😋呢度嘅Naan有原味、蒜蓉牛油同埋松露酱😆今次叫左蒜蓉牛油味😋好似食紧蒜蓉包咁,好脆,好味😋
6. Virgin Daiquiri $58/ Mint Micer $58🍷🍸

我个杯Virgin Daiquiri可以拣士多啤梨或者芒果味😆我拣咗士多啤梨味,佢系沙冰黎嘅,入口唔会系好假嘅士多啤梨味,几解渴😍我朋友个杯Mint micer就好似mojito咁,几重薄荷味,好清新🤩
估唔到有间咁chill嘅印度餐厅🍴亦都估唔到除左咖哩之外有啲咁特别嘅野食🤣食物质素真系高,而且价钱一啲都唔算贵😍我决定下次一定要试埋佢嘅lunch buffet.
2021-08-16
Dahi Golgappe