餐厅: 珍珠皇宮印度餐廳
资讯:

2024-08-15 280 浏览
〰️Dahi Poori ($78)见劲多人嚟都会叫呢个乳酪脆米球,当然都要试下。咬落下外皮卜卜脆,入面有薯仔、石榴粒、鹰嘴豆泥同主角乳酪。yogurt味道好突出,酸酸甜甜,口感丰富。作为前菜几新奇得意~〰️Tandoori Chicken ($108/ Half)呢个印度烧鸡未上枱都闻到香!鸡肉用Greek yogurt腌制过,可以软化肉质同时令到肉质即使烧烤过都依然保持到嫩滑。仲加左大量香料,想唔惹味都难。仲有个薄荷酱超好食,(好食到我觉得用嚟捞饭都可以😂)。最后再挤些少柠檬汁上去,增添清香。〰️Lamb Masala ($118)混合肉桂、豆蔻、孜然得等香料,再腌渍羊肉而熬煮成嘅咖喱。香料嘅运用完全覆盖左羊肉嘅膻味!🫨〰️Jeera Rice ($45)小茴香炒饭叫嚟配个咖喱嘅。个饭用左小茴香、紫苏叶炒过,比起黄饭更加有香气。🫨〰️Cheese Naan ($45)烤饼咗好多款,最后拣左呢个有芝士!🤩热辣辣外皮酥软,之后内𥚃柔软愈食愈香。虽然有芝士但出奇地唔会太腻。用嚟加埋个咖喱食正,不过就咁食都正~(得几块唔够喉😙)〰️Mango Lassi ($42)好浓郁嘅芒果乳酪。〰️Strawber
〰️Dahi Poori ($78)

〰️Lamb Masala ($118)

〰️Jeera Rice ($45)

〰️Cheese Naan ($45)
(得几块唔够喉😙)

〰️Mango Lassi ($42)
好浓郁嘅芒果乳酪。

〰️Strawberry Lassi ($42)

〰️〰️📍 珍珠皇宫印度餐厅 (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道36-44号重庆大厦1楼96-97号舖