2019-03-23 177 浏览
讲到印度咖喱 不得不提重庆大厦 今日难得朋友想食 我又未入过比人讲到好恐怖既重庆大厦 就决定去到重庆大厦门口 边间咖哩兜客先就食边间 结果就去左7E咖喱王 服务人员仲会好好人咁带我去搭lift 唔怕荡失路一坐底 店员就提供左小食 Papadams威化胡椒饼 薄薄一块唔油腻 味道偏咸点上绿色既酱 辣辣地又几开胃香烧鸡块🐥铁板上既鸡块 上枱时仲有滋滋声 虽然睇上去好似好辣又有啲干 但系入口肉质唔干唔鞋口 🍋加上柠檬汁 香口惹味得黎又唔会太辣特式香料鸡酸酸甜甜 🍅淡淡番茄味 最岩想食印度咖哩但系又唔系好食得辣既朋友 香料味浓郁 质地够稠 配上烤饼食好惹味 🐥鸡肉一口size 比头先既烤鸡嫩滑蒜蓉烤饼大大块 厚身得黎够软熟 一啲都唔油腻 就咁食已经淡淡蒜蓉味 点埋咖哩仲惹味未去过印度 味道正唔正宗就唔知啦 但系香料味道确实浓 香口惹味 店员仲几nice添

点上绿色既酱 辣辣地又几开胃
香烧鸡块