📍湾仔📍重庆麻辣大红锅🌶日本松茸养生锅🍲虽然天气热辣辣🌞但系无阻我食辣嘅决心😆呢间系主打重庆麻辣火锅,门面几有特色⛵️必叫嘅重庆麻辣大红锅🤤用咗30几种药材同多种辣椒🌶️再加埋熬足六个钟嘅猪骨汤底🐷我净系叫微辣,都已经觉得好辣🙈真系够晒麻😭我仲拎走咗啲辣椒,真系辣得好正😆但佢哋个松茸锅都好吸引🤤所以叫咗鸳鸯锅($88+$88)😍------------------------------松茸锅系用咗日本顶级松茸、羊肚菌同茶树菇去熬汤😎仲有猪蹄、排骨、老鸡🐔可想而知个汤有几滋补😍未打边炉之前,先饮咗两碗🤤够晒浓味好好饮😭------------------------------码头至尊牛肉拼盘$248🐮有齐手切肥牛、牛腩头、牛胸爽、五花腱、牛舌同牛肉粒🤤牛舌同牛肉粒要大赞❤️劲嫩口,啲肉质真系好靓🤩------------------------------呢度嘅招牌系码头三宝😙鲜毛肚、鲜鹅肠同鲜黄喉💕因为本身好少食内脏,所以都系叫半份试下$108🥰试过先知,鲜黄喉超爽😭😭鲜鹅肠都好新鲜😏后悔无叫全份🙈------------------------------桂花蚌虽然都几新鲜,但半份$9
📍湾仔📍重庆麻辣大红锅🌶日本松茸养生锅🍲
虽然天气热辣辣🌞但系无阻我食辣嘅决心😆
呢间系主打重庆麻辣火锅,门面几有特色⛵️

重庆麻辣大红锅+松茸锅

码头至尊牛肉拼盘(半份)

码头三宝(半份)

桂花蚌虽然都几新鲜,但半份$98嘅份量比较少🙈炸豆皮半份$28,似硬嘅腐皮,渌完仲硬硬哋🤣手工墨鱼丸(4粒半份)$68💕食落好弹牙😚唔似现成买😏好似麻辣烫咁😆
整体嚟讲,食物质素系几好😍希望可以继续keep住,会再去🥳
手工墨鱼丸(半份)
重庆麻辣大红锅+松茸锅
码头至尊牛肉拼盘(半份)
码头三宝(半份)
手工墨鱼丸(半份)
  • 码头三宝
  • 码头至尊牛肉拼盘