2019-08-08 340 浏览
同朋友行铜锣湾,见到有几间吾同台式手调饮品店,见间铺仔细细,装饰都吾错,就同朋友去试下。Menu 上面唔算多选择,价钱大约二三十蚊,饮品主打黑糖。讲起黑糖,之前饮过其他店ge黑糖饮品,吾系得黑糖ge死甜,就系冇层次e次见到招牌系黑糖饮品,所以就冒险叫左杯黑糖珍珠海盐鲜奶。由于吾系有太多人排,所以等左6分钟就有。杯黑糖珍珠海盐鲜奶,饮落口先系香口ge黑糖,吾单只冇过份的死甜,仲有一阵焦香味,之后出嚟ge系海盐味,中和口中甜味,最后变左做一种好清新ge味道,好有层次。而底层珍珠烟靭弹牙,确实不负期望。另外,佢每杯野饮都可以搞珠抽奖换礼物,而且可以用gulu app 内现金套券,变相每次买野饮都会平左,价钱方面更为性价比。Overall Score 平均分 <8.5/10>Taste 味道:*  *  *  *  *Present 外观:*  *  *  *Value for $ 性价比:*  *  *  *Service 服务:*  *  *  *为我重拾对黑糖ge信心。

Menu 上面唔算多选择,价钱大约二三十蚊,饮品主打黑糖。

e次见到招牌系黑糖饮品,所以就冒险叫左杯黑糖珍珠海盐鲜奶。
由于吾系有太多人排,所以等左6分钟就有。
黑糖珍珠海盐鲜奶

而底层珍珠烟靭弹牙,确实不负期望。

Overall
Score 平均分 <8.5/10>
Taste 味道:*  *  *  *  *
Present 外观:*  *  *  *
Value for $ 性价比:*  *  *  *
Service 服务:*  *  *  *

为我重拾对黑糖ge信心。
2019-08-05
黑糖珍珠海盐鲜奶