2017-01-31 4027 浏览
见到西环开左间新野 就慕名而去啦个丼仲包碗蚬汤 我个碗都几鲜甜味美 最好既地方系吾会过咸 而男朋友个碗就吾好彩啦 有一只蚬有好多黑色既沙 所以佢无继续饮了~长烧鳗丼一尾 $168一个大惊喜 原来西环都有巨大鳗鱼寿司 睇下后面个大爷都束手无策了 一上枱店员连同刀叉奉上旁边客人都讲左声"好似牛扒甘" 真是不得了亲眼望到第一个反应就系又厚又长又阔身 真系赢晒男朋友都食吾晒 两个女仔可以两人share 虽有细骨但吾影响 个烧汁又刚好 今日既小确幸 佢开心我就开心了旨花盛丼 $168用上店名命名 依个丼就系满满的丹虾 每鱼加牡最爱既块鱼都颇厚所以食落都几有饱肚感 仲搞到我地仲嗌左两个小食 整体鱼生都新鲜肥美 起码吾腥 更有我鱼边左口 鱼油好香油甘鱼鲛 $128一块系切切实实既鱼肉 另一块系鱼腮位 仲嫩啲 而蘸著天妇罗汁 酸酸的很开胃 消腻喔厚烧牛舌 $68厚薄适中 一块一口 烧得仍带爽口juicy 加了点黑椒海盐更惹味 与之前自己烧的真系天壤之别整体都几好 特别系个鳗鱼饭 令我印象深刻!
见到西环开左间新野 就慕名而去啦

长烧鳗丼一尾 $168

旁边客人都讲左声"好似牛扒甘" 真是不得了
亲眼望到第一个反应就系又厚又长又阔身 真系赢晒

旨花盛丼 $168

油甘鱼鲛 $128

厚烧牛舌 $68

整体都几好 特别系个鳗鱼饭 令我印象深刻!