2024-09-30 1528 浏览
又到左期待已久既大闸蟹季,因为openrice众多好评而选择左呢间餐厅,没谂到因此贡献出第一次劣评到放题店大家坐低第一句都系问,纸呢?呢度既店员会答你:「我们既串烧系厨师发办架,会派落你地碟」Wow,厨师发办,第一次发现呢个term有几positive。现实上,兑换劵上写既蚝啊扇贝基于「厨师发办」既关系通通都系冇既,而且按人头每样一串。我今日用90分钟时间内品尝到以下既精选串烧:一只青口两串翠玉瓜(一块瓜切半为一串一条多春鱼一只虾一碗蚬一串鸡软骨一串牛肉(三粒一串鸡肉(两粒一旧粟米一条茄子(二人share一串韮菜(二人share平心而言,串烧质素唔差,但唔清楚系师傅能力还是控制成本问题,每样串烧需要等待十几分钟。当然,「厨房发办」本来就决定好菜式同预好人头,师傅烧得慢呢个理由合唔合理就见仁见智喇。串烧都控制成本到咁,主角大闸蟹当然唔例外,不过兑换劵有写到一次一只,每12-18分钟左右会派只,都算系既,但派发后余下的再分发就没可能既,因为已经控制好每人4只,所以到底叫唔叫得做大闸蟹放题,真系好有误导成份。90分钟放题大部分时间都系同朋友眼金金咁等野食上,虽然串烧质素唔错,但唔老实既舖头都
一只青口
一串鸡肉(两粒
一旧粟米
一条茄子(二人share
一串韮菜(二人share
90分钟放题大部分时间都系同朋友眼金金咁等野食上,虽然串烧质素唔错,但唔老实既舖头都系无谓再帮衬。