2019-09-09
呢间餐厅都几得意,以为系室内餐厅,但其实系半开放。系美丽华广场见到课室主题嘅餐厅,都几有趣。啲枱枱櫈櫈真系好有小学嘅感觉,多数都有划痕同写咗一啲字句,好怀旧。不过枱櫈有少少矮,会坐得有啲辛苦。个晚我唔太饿又惊食唔晒,本来想叫综合水饺(高丽菜、韭菜、香菇鸡肉)配卤肉汤面,食得清淡啲,点知无得食。最后拣咗台南盐水意面套餐。-台南盐水意面套餐呢个餐都几多配料,有牛腱、卤蛋、豆干、萝卜、海带、猪耳朵,成碟卤水拼盘咁。另有卤肉拌面,都几好食。卤蛋口感有啲硬,入口麻麻。猪耳几入味,其他配料都唔错。-起司薯条同朋友开心share薯条,餐厅落咗大量芝士酱,似系车打芝士整成。但我自己唔太好车打芝士嘅味,多数斋食薯条。薯条炸得几好,金黄脆口。芝士酱我都试咗少少,好重芝士咸香,唔算太腻,芝士爱好者应该会好钟意。-黑糖珍珠奶茶呢个造型几得意,好似化学实验咁。将奶茶倒入装有黑糖珍珠嘅量杯,可惜饮个阵严重饮唔到珍珠,长期聚晒系底。要自己揾匙羹捞起珍珠嚟饮,饮得劲辛苦。至于味道,黑糖味唔多,珍珠口感唔够烟韧。奶茶普通,茶味唔太浓厚。感觉只有卖相吸引,空有其壳,有啲失望。
系美丽华广场见到课室主题嘅餐厅,都几有趣。
不过枱櫈有少少矮,会坐得有啲辛苦。
-台南盐水意面套餐
另有卤肉拌面,都几好食。
卤蛋口感有啲硬,入口麻麻。猪耳几入味,其他配料都唔错。
-起司薯条
但我自己唔太好车打芝士嘅味,多数斋食薯条。
薯条炸得几好,金黄脆口。
-黑糖珍珠奶茶
呢个造型几得意,好似化学实验咁。
要自己揾匙羹捞起珍珠嚟饮,饮得劲辛苦。
至于味道,黑糖味唔多,珍珠口感唔够烟韧。